18 Σεπ 2014

Διαπαιδαγωγώντας τα παιδιά μας...

  • Δεν επιτρέπουμε στο παιδί μας να καυχιέται για τα υλικά αγαθά που μπορεί να του παρέχει η οικογένεια ( όμορφη τσάντα, επώνυμη κασετίνα, μαρκαδόρους κλπ), γιατί κάποιο άλλο παιδί μπορεί να μην έχει.
  • Θέτουμε όρια και λογικούς κανόνες, διότι το παιδί τους έχει ανάγκη.
  • Επικοινωνούμε με άλλους γονείς, διότι έχουμε πολλά που μας ενώνουν.
  • Διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά κυρίως με το παράδειγμά μας. Όταν επιλύουμε εμείς τις διαφορές μας φωνάζοντας, το ίδιο θα κάνει και το παιδί.
  • Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ βία οποιασδήποτε μορφής. Εκτός από τη σωματική βία υπάρχει και η λεκτική. Όταν αντιληφθούμε ότι είναι εκνευρισμένο το αφήνουμε πρώτα να ηρεμήσει και επανερχόμαστε σε δεύτερο χρόνο να συζητήσουμε μαζί του.
  • Εστιάζουμε στη θετική συμπεριφορά. Επαινούμε τη συμμετοχή του στην καθημερινότητα της οικογένειας και της προσφοράς μέσα και έξω από αυτή.
  • Δεν εκφράζουμε ποτέ αρνητικές κρίσεις για άτομα που έχουν άμεση σχέση με το παιδί, όπως για ένα συμμαθητή του ή για το δάσκαλό του. Αν υπάρχουν προβλήματα είναι προτιμότερο να τα επιλύσουμε εμείς συζητώντας με το δάσκαλό του.
  • Οι δυσκολίες και τα προβλήματα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Ο τρόπος που τα διαχειριζόμαστε και τα αντιμετωπίζουμε κάνει τη διαφορά.

                                  Γ.Δ. εκπαιδευτικός, ψυχολόγος


15 Σεπ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οι πόρτες του σχολείου ανοίγουν στις 07:50 και παραμένουν ανοιχτές έως τις 8:10 όπου ολοκληρώνεται η προσέλευση των μαθητών.
Παρακαλούμε για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου να προσέρχεστε εγκαίρως και να παραδίδετε τα παιδιά στην είσοδο του σχολείου χωρίς να εισέρχεστε στο σχολικό χώρο, διότι από το σημείο εκείνο ξεκινάει η σχολική ζωή του παιδιού.
Ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

9 Σεπ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,
Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 8: 30 π.μ.
Μετά τον Αγιασμό οι μαθητές θα περάσουν στις τάξεις τους για να γνωριστούν με τους δασκάλους τους και να παραλάβουν τα νέα βιβλία τους και για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχουν μαζί τους τις τσάντες τους. Στη συνέχεια οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο, περίπου στις 9:30.
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους!

 Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου
 

Free Coupons
Free Coupons