29 Απρ 2015

Παγκόσμια εβδομάδα δράσης για την εκπαίδευση

Το σχολείο μας συμμετέχει και φέτος στην παγκόσμια εβδομάδα δράσης για την εκπαίδευση από 27 Απριλίου 2015 έως 3 Μαΐου, που διοργανώνει η Actionaid. Το θέμα είναι: "Η εκπαίδευση στο στόχο ξανά!"
Η Εκπαίδευση αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και βασικό όπλο στη μάχη κατά της φτώχειας. Για 61 εκατομμύρια παιδιά και 750 εκατομμύρια ενήλικες, αυτό το δικαίωμα παραβιάζεται καθημερινά.
Η Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση (Global Campaign for Education) προωθεί την Εκπαίδευση για Όλους ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και κινητοποιεί την κοινή γνώμη με σκοπό να ασκήσει πίεση στις κυβερνήσεις και τη διεθνή κοινότητα. Οι κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν την υποχρέωση να παρέχουν δωρεάν δημόσια υποχρεωτική βασική εκπαίδευση σε όλους τους ανθρώπους κυρίως στα παιδιά, τις γυναίκες και σε όλα τα μέλη της κοινωνίας που κινδυνεύουν από αποκλεισμό. 
Η συμμαχία Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση ιδρύθηκε το 1999 και η ActionAid είναι ιδρυτικό μέλος της. Βασικό εργαλείο της εκστρατείας είναι η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση. Σε αυτήν συμμετέχουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Δίκτυα της Κοινωνίας των Πολιτών, εκπαιδευτικοί και μαθητές από περίπου 120 χώρες του κόσμου. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι οι μαθητές οι οποίοι κάθε χρόνο καλούνται να δράσουν διεκδικώντας το δικαίωμα των συνομηλίκων τους να πάνε σχολείο. 
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Δράσης μαθητές από πλούσιες και φτωχές χώρες ενώνουν τις φωνές τους και μέσα από παραπλήσιες εκδηλώσεις, υπενθυμίζουν στους ηγέτες της χώρας τους τις δεσμεύσεις τους σχετικά με την εκπαίδευση και την ανάγκη ουσιαστικής κατοχύρωσης του δικαιώματος πρόσβασης κάθε παιδιού σε αυτήν.

Επίσκεψη στο αθλητικό κέντρο

Την Τρίτη 28 Απριλίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη όλων των τάξεων στο αθλητικό κέντρο Fair play στην Παλλήνη. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διάφορα αθλήματα, να ψυχαγωγηθούν και να χαρούν το παιχνίδι. Ήταν μια μέρα γεμάτη δράση και χαρά!

3 Απρ 2015




H Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του 38ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου σας εύχονται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Λαμπάδες, δωράκια και ευχές από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων



Λαμπάδες, δωράκια, και ευχές, όπως κάθε Πάσχα,  μοιράστηκαν σε όλους τους μαθητές από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Και του χρόνου με υγεία!
 

Free Coupons
Free Coupons