30 Μαρ 2017

Συμμετοχή του σχολείου μας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "life skills-Δεξιότητες Ζωής: Διαμορφώνοντας ενεργούς πολίτες"

Το πρόγραμμα "life skills-Δεξιότητες Ζωής" του Βρετανικού Συμβουλίου απευθύνεται σε μαθητές Ε και ΣΤ Δημοτικού, είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και περιλαμβάνει την υλοποίηση 6 εργαστηρίων διάρκειας μιας διδακτικής ώρας το καθένα, από εκπαιδευτή του British Council, παρουσία του δασκάλου της τάξης.
Θεωρώντας πως δίνεται η ευκαιρία να εμπλουτιστεί η σχολική ζωή των μαθητών και να ενισχυθούν και να ενδυναμωθούν οι δεξιότητές τους, ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Ο στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση και ενδυνάμωση βασικών δεξιοτήτων των μαθητών που τους καθιστούν ικανούς να ανταπεξέλθουν σε ζητήματα και ερωτήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.
Στις δεξιότητες αυτές συμπεριλαμβάνονται η εμπιστοσύνη, η αυτοπεποίθηση, η επίλυση διαφορών, η κριτική σκέψη, η λήψη αποφάσεων και η ικανότητα να παραμένουν ασφαλείς και υγιείς.

25 Μαρ 2017

Η γιορτή της 25ης Μαρτίου

Εξαιρετική η παρουσίαση της γιορτής για την επέτειο της 25ης Μαρτίου από τους μαθητές και μαθήτριες των Α και ΣΤ τάξεων, μέσα στην κατάμεστη από γονείς και φίλους αίθουσα. 
Με πολλά δρώμενα, ποιήματα, χορούς, διανθισμένα από μια μουσική πανδαισία ζωντάνεψαν οι λαμπρές σελίδες της Ελληνικής Επανάστασης. 
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στις δασκάλες τους κ.κ. Φανή Τσορλίδου, Γιούλη Πώποτα, Αφροδίτη Στεφανούρη, στη μουσικό του σχολείου κ. Ιουλία Κωνσταντινίδου και στην εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Αμαλία Μώκου. 
Τιμή και δόξα στους ήρωες του '21!




20 Μαρ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι η γιορτή του σχολείου μας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, η οποία διοργανώνεται από τους μαθητές/τριες των Α΄και ΣΤ΄ τάξεων, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 και ώρα 09:00 στην Aίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου.
Την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα και οι μαθητές/τριες μετά τη λήξη της γιορτής (περίπου στις 10:15), θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων τους.
Το Ολοήμερο σχολείο δεν θα λειτουργήσει.
Παρακαλούμε να φροντίσετε για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/τριών από το σχολείο.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

17 Μαρ 2017

Ενημέρωση και επίδοση βαθμολογίας

Αγαπητοί γονείς,
η ενημέρωση για την πρόοδο και συμπεριφορά των μαθητών και η επίδοση βαθμολογίας του B΄τριμήνου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28-03-2017 στις 13: 30.
Παρακαλούμε οι μαθητές που σχολάνε να μεταφερθούν στο σπίτι για να μην παρεμποδίζεται η λειτουργία του Ολοήμερου, αλλά και για την αρτιότερη ενημέρωση των γονέων.
Επίσης, θα μπορείτε να ενημερώνεστε για την πρόοδο των παιδιών και από τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που θα βρίσκονται στο γραφείο των δασκάλων.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

7 Μαρ 2017

Παρουσίαση προγράμματος

Επίσκεψη σήμερα στο σχολείο μας από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης για την παρουσίαση ενός προγράμματος ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών στους μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης. 
Από το 1990 η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης μέσα από ποικίλες δράσεις προωθεί την πρόληψη, την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και γενικότερα τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων, των φυσικών πόρων, του νερού και της ενέργειας καθώς και τη βιώσιμη ανάπτυξη σε τοπικό, εθνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών και η συγκρότησή τους σε υπεύθυνους πολίτες με σεβασμό στη φύση και στο περιβάλλον.

3 Μαρ 2017

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ- ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ


Αγαπητοί γονείς και μαθητές,
το σχολείο μας στο πλαίσιο των δράσεων της εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία , οι οποίες στοχεύουν στην καλλιέργεια της ταυτότητας του παγκόσμιου πολίτη, συμμετέχει στη δράση συλλογής μη χρησιμοποιούμενων κινητών που θα συγκεντρώσουμε έως την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017.
Επομένως, μην πετάτε, αλλά φέρτε στο σχολείο για ανακύκλωση οποιοδήποτε κινητό δεν χρησιμοποιείτε, για να συμβάλλουμε έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος.

Γνωρίζετε ότι:  
·        Ανακυκλώνοντας μία μόλις συσκευή κινητής τηλεφωνίας, βοηθάτε να εξοικονομηθεί ενέργεια ίση με τη λειτουργία ενός φορητού υπολογιστή για 44 ώρες ή ίση με την ηλεκτροδότηση ενός σπιτιού για περίπου 18 ώρες; Την ίδια ώρα αποτρέπεται η ρύπανση 600.000 λίτρων νερού που αντιστοιχεί σε 4.000 πλύσεις ενός πλυντηρίου ρούχων και ταυτόχρονα παρεμποδίζεται η ρύπανση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα με τοξικά χημικά στοιχεία, όπως το κάδμιο, ο υδράργυρος και το αρσενικό!  
·        Επιπλέον με την ανακύκλωση μιας συσκευής κινητής τηλεφωνίας, εξοικονομούμε για τον πλανήτη μας πολύτιμο ορυκτό πλούτο, όπως κασσίτερο, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και χαλκό ενώ όλα τα μεταλλικά ή πλαστικά μέρη της επαναχρησιμοποιούνται για την κατασκευή νέων αντικειμένων, όπως μαγειρικά σκεύη, έπιπλα κήπου και εξαρτήματα αυτοκινήτων.   Πέρα από τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη που περιγράφονται παραπάνω, η ανακύκλωση ηλεκτρικών ειδών συμβάλλει και στην κοινωνική ανάπτυξη με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον τομέα διαχείρισης των αποβλήτων.  
·        Αν όλα τα παραπάνω οφέλη προκύπτουν από την ανακύκλωση μίας μόνο συσκευής, φανταστείτε λοιπόν σε τι βαθμό μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος όταν στην κατοχή μας έχουμε μία, δύο ακόμα και τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας ο καθένας μας! (Πηγή: www.lifo.gr)


Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου
 

Free Coupons
Free Coupons