10 Απρ 2019

Συμμετοχή του Σχολείου μας στη μαθητική εβδομάδα δράσης της action aid



Συμμετοχή του Σχολείου μας στη μαθητική εβδομάδα δράσης της action aid από 8 έως 12 Απριλίου.  Ο πλανήτης μας διανύει το 4,5ο δισεκατομμυριοστό έτος του. Βρίσκεται πολλά χρόνια σε αυτό το Ηλιακό Σύστημα. Έχει ζήσει πολλά. Ζώα, φυτά και αργότερα άνθρωποι τον κατοικούν εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Στο χώμα του έχουν χτιστεί εκατομμύρια οικισμοί, κοινότητες, πόλεις και χωριά γύρω από τα οποία αναπτύχθηκε η κοινωνική ζωή. Έχει μια μακρά πορεία θα λέγαμε. Μια πορεία που τα τελευταία χρόνια συναντάει πολλά «εμπόδια». Κλιματική αλλαγή, περιβαλλοντικές προκλήσεις, φτώχεια, συγκρούσεις, και… ουφ είναι μεγάλος ο κατάλογος.
 Για το λόγο αυτό ο ΟΗΕ υιοθέτησε τους 17 Παγκόσμιους Στόχους (http://hellenicplatform.org/oi-17-stoxoi/) με σκοπό να αναλάβουμε όλοι δράση απέναντι σε 3 μεγάλες προκλήσεις: την ακραία φτώχεια, την ανισότητα και την κλιματική αλλαγή. Και όλα αυτά μέχρι το 2030. Έχουμε μια πορεία 11 χρόνων ακόμα, μια πορεία προς την επίτευξη των 17 Στόχων που εάν πράγματι εκπληρωθούν θα σημάνουν την ευημερία και το ασφαλές μέλλον για τα ζώα, τα φυτά και τους ανθρώπους του πλανήτη Γη. Είναι τουλάχιστο ελπιδοφόρο! 
Η φετινή Μαθητική Εβδομάδα Δράσης είναι μια «Πορεία με Στόχο» και συγκεκριμένα μια πορεία για το Στόχο 11 της Ατζέντας 2030: Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες. Είναι βασισμένη στο Walk the Global Walk, στο πλαίσιο του οποίου την άνοιξη του 2019, νέοι σε 11 χώρες, στην Ιταλία, στη Γαλλία, στην Κροατία, στη Κύπρο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Πορτογαλία, στην Ελλάδα, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και στην Αλβανία, μαζεύουν χιλιόμετρα για το Στόχο 11.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Coupons
Free Coupons