17 Μαρ 2022

Eπίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο

 Επίσκεψη στον Βοτανικό κήπο στο Χαϊδάρι πραγματοποίησαν οι μαθητές όλων των τάξεων. Ο Διομήδειος Βοτανικός Κήπος βρίσκεται στο Χαϊδάρι, σε απόσταση 8 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και καταλαμβάνει μια έκταση 1860 στρεμμάτων, στις Βόρειες πλαγιές του Όρους Αιγάλεω. Αποτελεί επίσης πνεύμονα πρασίνου και χώρο αναψυχής και πνευματικής ηρεμίας για τους κατοίκους μιας αστικής περιοχής, όπως είναι η δυτική Αττική και λειτουργεί ως πεδίο έρευνας και επιμόρφωσης του κοινού. 

Τα φυτά που καλλιεργούνται επισημαίνονται με ενημερωτικές πινακίδες οι οποίες παρέχουν πληροφορίες για την ταυτότητα και τη γεωγραφική τους εξάπλωση. Το προσωπικό του Ιδρύματος διαθέτει ικανή επιστημονική εμπειρία σε θέματα διατήρησης και κυρίως αναπαραγωγής ενδημικών, σπανίων και απειλουμένων ειδών της ελληνικής χλωρίδας

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον κήπο, μελέτησαν τα βότανα, τα φυτά και τα δέντρα και φύτεψαν σπόρους στο δικό τους γλαστράκι. Περπάτησαν στα μονοπάτια και απόλαυσαν την ευεργετική επίδραση της φύσης. Επέστρεψαν χαρούμενοι και γελαστοί!

 


 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Coupons
Free Coupons