21 Φεβ 2023

Συγγραφέας στο σχολείο μας

  Επισκέφθηκε σήμερα το σχολείο μας, μετά από πρόσκλησή μας,  η συγγραφέας παιδικών βιβλίων, κ. Μαίρη Τσόγκα. Οι μαθητές της Πρώτης και Δευτέρας τάξης είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν από κοντά με τη συγγραφέα η οποία τους παρουσίασε τον "Ούσκο". Ο Ούσκο γνώρισε από πολύ μικρός το σκληρό πρόσωπο των ανθρώπων αφού σκότωσαν τη μητέρα του και τον εγκατέλειψαν μέσα στο δάσος. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ανέλαβε τη φροντίδα του.

"Είμαι το πρώτο αρκουδάκι με καροτσάκι. Τώρα μπορώ να περπατώ χωρίς να τραυματίζομαι. Μπορώ να ψάχνω για κρυμμένα φρούτα και νόστιμα μεζεδάκια ανάμεσα στους θάμνους. Μπορώ να πλατσουρίζω στην πισίνα! Τρελαίνομαι για παιχνίδια στο νερό! Μπορώ να πηγαίνω κι εκεί που μένουν τα άλλα αρκουδάκια που φιλοξενούνται στο καταφύγιο".

Το "πιο δυνατό αρκουδάκι του κόσμου" δεν έζησε στο μεγάλο δάσος, αλλά στο μεγάλο καταφύγιο της φροντίδας, της φαντασίας, του παιχνιδιού.

Με το αναπηρικό του αμαξίδιο απόλαυσε τη φύση, απέκτησε πολλούς φίλους, ανθρώπους και ζώα, και αγαπήθηκε απ' όλους. Η αληθινή ιστορία του Ούσκο, μέσα από τα δικά του μάτια και τη δική του φωνή..." (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Coupons
Free Coupons